Kullognak a prémiummárkák a Tesla után az USA-ban

2016.10.16. 13:32

Tartja előnyét a Tesla, az idei harmadik negyedévben is mindenkit elvert a nagy prémiumautók mezőnyében az USA-ban. Senki sem bírja velük a tempót, a második S Mercire majdnem rádupláztak.

2017-tesla-model-s-facelift-revealed-100-kwh-battery-is-a-no-sho

Kijöttek a harmadik negyedéves számok az amerikai autóeladásokról, így összeállt többek közt a luxusszedánok értékesítési listája is a július-októberi időszakról. A Tesla Model S-t most sem verte el senki, toronymagasan nyerte a negyedévet a mezőnyben. A villanyautó-gyártó nemrég frissült szedánjából 9156-ot adtak el, míg a második helyezett Mercedes S osztályból mindössze 4921-et. A harmadik helyezett – akárcsak a tavalyi éves listán – a 7-es BMW lett 3634 eladással.

A kaliforniai autógyárnál a szokásosnak mondható prémium szedán mezőnyös sikeren túl egy új rekordnak is örülhetnek: 24 500 darabos globális összeladással ez a negyedével volt az eddigi legjobbjuk. Ennek jelentős részét a Model S iránti kitartó érdeklődésnek köszönhetik, de a Telsának legalább ilyen fontos, hogy felfuttassa városi terepjárója, a Model X eladását, amiből ebben az időszakban 8700 darabot adtak el.