Jól törik az E osztály és a 3008-as

2016.10.17. 17:59

A Mercedes E osztály és a Peugeot 3008-as is az elérhető legtöbb csillagot kapta, de azért öt csillag és öt csillag között is szemmel láthatóak a különbségek.

Ezúttal a Mercedes minősítése egyértelműen jobbnak tűnik: a felnőttek védelmére 95, a gyermekekére 90%-ot kapott a típus, a gázolásos tesztben 77, a biztonsági elektronikára pedig 62%-ot ért el. A törésteszteken egyedül a hátsó utasok mellkasát érte teljes frontális ütközésnél nagyobb terhelés.

A Peugeot eredményei valamivel gyengébbek minden fronton: 86%-ot kapott a felnőttek és 85%-ot a gyermekek védelmére, 67%-ot a gázolásos teszt eredményére és 58-at a biztonsági elektronikára. A 3008-asban is egyetlen helyzetben kapott jelentősebb terhelést az egyik tesztbábú: a félfrontális töréstesztben a sofőr mellkasát érte közepes mértékű erőhatás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.