Az Apple lemondott az autógyártásról?

2016.10.18. 11:14

Bár sokáig egyértelmű jelei voltak annak, hogy az Apple saját autót kezdett tervezni, és a céget több autógyártóval is hírbe hozták – többek közt a Magna-Steyr és a McLaren neve is szóba került – a legújabb hírek szerint nemrég új irányt adtak a fejlesztésnek.

2

A Bloomberg értesülései szerint a Project Titan végrehajtásán korábban dolgozó durván ezer ember vagy új feladatot kapott cégen belül, vagy már korábban elbocsátották. Az új cél állítólag a Google lefőzése az autókban alkalmazható önvezető rendszerek fejlesztésében. Ez persze nem lesz egyszerű, hisz a Google 2009 óta fejleszt, nagyrészt olyan szakemberek bevonásával, akik már 2005-ben is önvezető autókat fejlesztettek a DARPA Grand Challenge elnevezésű versenyre.

Mindez persze ugyanúgy spekuláció, mint minden az Apple autós projektjével kapcsolatban, hisz azon túl, hogy kik dolgoznak a cégnél, mást egyáltalán nem lehet biztosan tudni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.