Lecsúszik a lepel a Volvo kínai testvéréről

2016.10.18. 14:41

Amit korábban csak sejtettünk, az most már szinte biztos: a Volvo kínai anyacége, a Geely holnap éjjel nem csak egy új autót mutat be, de egy komplett szolgáltatást is.

A Lynk&Co névvel az előzetes nem csak egy szabadidőautó-jellegű új autót kapcsol össze, de megjelenik egy mobiltelefon, egy felhő-szimbólum és egy kerékpár is a vörös lepel alatt. Ezekből már nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a kínai Geelynél miféle üzleti modellt találtak ki.

Úgy néz ki, a kínaiak az autóbirtoklás alternatívájaként valamiféle járműmegosztó szolgáltatást szeretnének meghonosítani, amellyel a pillanatnyi szükségleteinknek megfelelő járművet rendelhetünk. A csavar a dologban annyi, hogy a Lynk&Co várhatóan dedikált autóval is rendelkezik majd, amelyet a Volvo szakemberei által kifejlesztett új CMA platformra építenek. Úgy tűnik, ez a ma divatos szabadidő-autók egy újabb képviselője lesz, és önálló formatervet kap, legalábbis a kivillanó részletek nem is emlékeztetnek a Volvo CMA prototípusainak formavilágára.

A Lynk&Co üzleti modelljét holnap este hozzák nyilvánosságra, és ezzel egy időben várhatóan a cég első autóját is megismerhetjük.