Lelepleződött a Jeep csúcsmodellje

2016.10.19. 16:55

Az autógyártóknál gyakori, hogy akár évekkel korábban megmutatják a kereskedőiknek készülő autóik látványterveit. A Jeep is így tett, de úgy látszik, nem figyeltek eléggé a titoktartásra, így két újdonság is kiszivárgott.

A kettő közül a nagyobb meglepetés a Grand Wagoneer nevű óriás-terepjáró, amelynek a front- és farkialakítását mutatták meg. Ez a típus nem csak hatalmas lesz, de kivételesen drága is: úgy hírlik, a Range Rover riválisának szánják, és az ára ennek megfelelően 130 ezer dollár körül indul majd. A képeken egyébként sok LED és szögletes formák láthatók – mintha a Grand Cherokee és a Renegade vonásait igyekeztek volna ötvözni a tervezők. Ezzel a típussal a Jeep is beszáll abba a méret-versenybe, amelyben a Range Roveren kívül az Audi Q7, a Mercedes GLS és a Bentley Bentayga küzd a leghivalkodóbb luxusterepjáró címéért. Vagy legalábbis megpróbál, hisz a Jeep ebben a mezőnyben a mélyről felkapaszkodni próbáló idegen szerepét játszhatja.

A másik leleplezett újdonság a Wrangler JL, az ős-Jeep utódjának következő generációja. Erről korábban számos ellentmondásos információ látott napvilágot, de úgy néz ki, a kép alapján, hogy a formaterv markánsabb részletei – a hétlyukú hűtőmaszk, a nagy, kerek fényszórók és az elöl nyitott kerékjáratok – maradnak, legfeljebb az arányokon igazítanak egy keveset. Az új változat szögletesebb a jelenleginél, magasabbnak tűnő hűtőmaszkkal.

A kiszivárgások azért igazán érdekesek, mert a Wrangler 2018-as modell, azaz legkorábban a jövő év második felében kerülhet piacra, míg a Grand Wagoneer 2018 előtt biztosan nem kerül piacra, hisz 2019-es típusként szerepel a Jeep terveiben.