Fizetne nyolcmilliót egy kormánykerékért?

2016.10.21. 17:44

A rigai luxusautó-gyártó, a Dartz évekkel ezelőtt azzal katapultálta magát a köztudatba, hogy bálnapénisz-bőr kárpitozást kínáltak egyik első autójukhoz. Akkor a nemzetközi felháborodás miatt végül mégsem készült ilyen kivitel, de maga a hír is elég volt, hogy a cég neve három-négy hullámban körbeszáguldja az internetet. Legújabb őrültségük azonban már nem blöff: a 30 ezer dolláros, azaz durván 8,5 millió forintos kormánykerék készen van.

Az extrém drága kiegészítőt legújabb típusukhoz, a Prombon Black Alligatorhoz készült, amely Mercedes GLS alapokra épül, de a megszokott, baltával faragott formatervet kapja, így sokkal félelmetesebb jelenségnek ígérkezik, mint az alapjául szolgáló óriás-Mercedes. A kormánykerék burkolatát az autó nevéhez illően fekete aligátorbőrből szabták, de ékköveket is tartalmaz: két rubin és 292 darab fekete gyémánt díszíti. A gombjait pedig 14 karátos aranyból készítették. A szuperhivalkodó kormánykerék állítólag egyedi példány, és már gazdája is van: állítólag Indiába kerül az a Dartz, amelybe beépítik.

Ha minden igaz, összesen 25 Black Alligatort gyártanak, és még öt, hosszabb és tágasabb Black Shark készül a Dartznál. Az előbbiek mindegyikébe aligátorbőr-bevonatú kormánykereket építenek, bár azok valószínűleg olcsóbbak lesznek, kevesebb drágakővel és arannyal.