Megmutatta az arcát a Tesla riválisa

2016.10.25. 10:33

Henrik Fisker nem az a típus, aki könnyedén feladja. A dán formatervező több nagy autógyártónál is dolgozott, majd saját márkát alapított. 2008-ra készült el első saját modelljük, a Karma, azonban az időközben egyre súlyosbodó válság elsöpörte őket. 2013-ra becsődöltek, de Fisker úr tovább küzd. Pár nappal ezelőtt már felröppentek a hírek a következő próbálkozásáról, most pedig egy újabb fotót is kidobott saját Twitter-oldalára.

CviV23FWIAAqUBq

Az orr-részt ábrázoló képhez fűzött néhány gondolatból kiderül, hogy a formatervezés során kiemelt szempont volt az aerodinamika. A hűtőrács nélküli arc kicsit a Tesla Model S-t is idézi, emellett pedig adaptív ledes fényszórókat is kap az új Fisker. Azt pedig az előző fotó megjelenése óta tudjuk, hogy felfelé nyíló ajtókkal szerelik az autót – egészen pontosan néggyel.

Az ígéretek szerint a Karma szellemi utódát kapjuk meg, de csak annyit árultak el róla, hogy sportos és tágas lesz. A Fisker Nanotech részleg saját akkumulátor-technológiáját használják fel, de a pontos műszaki adatokra – mint a teljesítmény és a hatótáv – természetesen még várni kell. Úgy hírlik, a jövő év végére készülnek el teljesen.