Már mutogatják az új Volkswagen terepjárót

2016.10.26. 14:12

Még az újdonság nevét sem mondják ki az előzetesben, így csak a pletykákra támaszkodhatunk, amikor említést teszünk róla. Ezek szerint Atlas lesz a neve a novemberben érkező új Volkswagennek.

A Los Angeles Auto Show-n lesz a bemutató november második felében, és addig nyilván nem lőhetik le a poént, így a kedvcsináló videón álcázott prototípusokat mutogatnak felváltva különböző magasabb rangú Volkswagen alkalmazottakkal és a legendás Samba kisbusszal, amely először kínált a Volkswagenek közül ötszemélyesnél nagyobb utasteret. Nyilván arra próbálnak ezzel utalni, hogy a középkategóriás SUV-nak nevezett újdonságból is lesz hétszemélyes kivitel, amit a típus egyik meghatározó vonásának szánnak.

Az igazán érdekes persze az a néhány képkocka a filmecske végén, ahol már a végleges Atlas sziluettje vehető ki. Már itt is jól látszik, hogy az egykori Crossblue tanulmánynál sokkal szögletesebb, mondhatni férfiasabb lett az alapforma, és az autó méretei is növekedtek a koncepcióautóhoz képest.

atlaspv

Nyilvánvaló az ok, amiért a nyilatkozó VW szakemberek szavaiban is olyan erősen érezhető egyfajta vibráló feszültség. Ez a márka amerikai terjeszkedésének kulcsmodellje. A helyben gyártott óriás-Passat nem tudta megverni – sőt, igazából megközelíteni sem – a Toyota Camryt, ahogy várták tőle, és a dízelbotrány is Amerikában volt a leghangosabb, így most mindenképp sikerre kell vinni az új családi SUV-t, hogy valamelyest rendbehozzák a VW amerikai eladásait.