Németországban épít gyárat a Borgward

2016.10.27. 14:03

A Borgward márka Brémából származik, és a feltámasztott márka is itt alapítja meg európai gyártóbázisát. Szó sincs ezreket foglalkoztató gyáróriásról, amilyen a Borgward fénykorában volt, de elegáns megoldás a kínaiaktól, hogy a helyszínválasztássál hűek próbálnak maradni a márka hagyományaihoz.

A többi hasonló összeszerelő üzemhez hasonlóan, amelyet kínai cégek hoztak létre, itt is Kínából érkező félkész alkatrészcsomagokból szerelnek majd össze autókat. Eleinte 50-100 főnek adhat munkát az új telephely, amelyet éves szinten maximum tízezer autó összeszerelésére készítenek fel. Azt nézve, hogy manapság hány kínai autó fogy Európában, ez is meglehetősen derűlátó becslés, de úgy néz ki, a Borgward anyacége, az elsősorban teherautóiról ismert Foton láthatóan bízik benne, hogy elég jók a termékei az európai piacra.

Bár autószalonokon már kiállítottak néhány Borgward típust, és hivatalosan bemutatták a márkát Európában, a kínaiak nem sietik el a felkészülést. Először Kínában tervezik megvetni a lábukat a feltámasztott német prémium-márkával, és csak ezt követően kezdődhet az európai bevezetés. Brémában ennek megfelelően csak 2017-ben kezdik építeni az új bázist, ahol legkorábban 2018-ban indulhat a termelés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.