Károsítja a VW-motorokat a gyári javítás?

2016.10.28. 17:01

A német Der Spiegel szerint az Európai Bizottság kezdte el vizsgálni, hogy a VW dízelmotorok gyári javítása vajon okoz-e károsodást egyes alkatrészekben, esetleg növeli-e a fogyasztást. A Volkswagen azt mondja, ilyesmiről szó sincs.

A magazin szerint az olasz Vela emissziós laboratórium teszteredményei nyomán kezdődött a vizsgálat, amely azt feszegeti, hogy a Volkswagen EA189 dízelmotor-családja a gyári javítások elvégzése következtében károsodhat-e. Azt nem részletezik, hogy a tesztek milyen adatokat eredményeztek, és egyelőre az Európai Bizottság sem kommentálta a hírt, de a VW nyilatkozata szerint a szoftverfrissítésüknek semmilyen negatív hatása nincs sem a motorok fogyasztására, sem az élettartamukra.

A Volkswagen az 1,2 és 2 literes motorokon a VW javítás gyanánt csak szoftvercserét végez, az 1,6 literes motorokon viszont beépítenek a szívócsőbe egy áramlásnyugtató rácsot is. A visszahívásokat az egyes típusok esetében a német közlekedési hatóság, a KBA engedélyezi, eddig mintegy ötmillió VW dízelmotorral felszerelt autó javítására adták áldásukat az Európában eladott 8,5 millióból.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.