Kombi is várható az Alfa Giuliából

2016.10.28. 13:22

Meglehetősen drága dolog egy új karosszériaváltozat gyártásba küldése, de a legújabb pletykák szerin az Alfa Romeónál már eldöntötték: meglépik ezt a kockázatos lépést. Az ok egyszerű: Európában szükség van a kombira, ha versenyben szeretnének maradni.

A művész így képzeli a kombi Giuliát
A művész így képzeli a kombi Giuliát

A Stelvio szabadidő-autó persze fontosabb a márka gyors növekedése szempontjából, így elsőként azt küldik gyártásba a novemberre várható bemutatót követően. Ám az Automotive News belső információkra hivatkozó híre szerint még 2017 folyamán bemutatkozhat a kombi kivitel is. Európában, a prémium-középkategóriában ugyanis az eladások mintegy 42%-át teszik ki a kombik, és ennek megfelelően a Giulia jelentős hátrányba kerül az Audi, BMW és Mercedes hasonló méretű modelljeivel szemben.

A cég vezetése egyelőre elégedett az eladási számokkal, ami érthető is: szeptemberben, Európában már több jelentősen több Giulia fogyott, mint Jaguar XE, Volvo S60, Lexus IS vagy Infiniti Q50. Az 1718 darabos eredményt csak a Mercedes C osztály (4300 db), a 3-as BMW (3033 db) és az Audi A4 (2091 db) múlta felül, de még ez a sorrend is változhat, hisz a Giulia még alig van túl a piaci bevezetésen.

Ráadásul a típus egyelőre csak Európában kapható, de még az idén bemutatják az Egyesült Államokban, és a jövő év első felében valószínűleg Kínában is. És a Giuliát csak az első lépésnek szánják: a következő években több új modell is várható az itt bemutatott, hátsókerék-hajtású műszaki alapokra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.