Elon Musk ismét nagyot álmodott

2016.10.29. 13:59

Másfél éve jelentette be a Tesla atyja, hogy a villanyautó szféra után a háztartásokba is beköltözne a cég, a Powerwall névre keresztelt akkumulátoraival. A Powerwallt azért álmodták meg, hogy a lithium-ionos akkumulátoroknak köszönhetően éjszaka is felhasználható a napközben előálló napenergia. Most Los Angelesben beszélt Musk a következő nagyszabású tervéről: a Powerwall 2 rendszerről, amely már nem csak akkumulátorokat, hanem napelemként működő tetőcserepeket is magába foglal.

Musk ígérete szerint a Powerwall 2 üvegcserepei teljes egészében helyettesítik a klasszikus tetőrendszert, miközben ellenállóbbak is annál. Mindemellett a napelemcserepek árban is felvennék a versenyt az átlagos társaikkal szemben. Azt már most bejelentették, hogy a Powerwall 2 akkucsomag ára 5500 dollár lesz, 10 éves garanciával. Így a teljes háztartás áramellátásáról tudna gondoskodni a Tesla napelemes rendszere. A gyártást évi 4-5 millió tetőrendszerre tervezik, főleg új építésű házakhoz ajánlják.

A Tesla partnere a fejlesztésben a SolarCity, amit mindeközben próbál felvásárolni Musk 2,6 milliárd dollárért. Ha érdekli, hogy milyen a Telsa hatalmas és modern gyára, a Gigafactory, nézze meg ezt a videót, amiben Leonardo di Caprio faggatja Elon Muskot:

Forrás: 444.hu, Carscoops