Lekapták a kombi Panamerát

2016.10.29. 18:14

Négy éve, Párizsban mutatta be a Porsche a Panamera Sport Turismo tanulmányt, azaz a kombi Panamerát. Sokat kellett várni, de úgy tűnik célegyenesbe ért a projekt, az alig álcázott Panamerát, aminek várhatóan Gran Turismo lesz a neve, már versenypályás tesztelés közben kapták lencsevégre.

A szóbeszéd szerint az új karosszériaváltozatot a vásárlói igények hívták életre, az ötajtós Panamera csomagtartója kicsinek bizonyult néhány tulajnak. A képeken látszik, hogy a tetőt nagyon éles szögben csapták le a formatervezők, de néhány plusz pakolható litert azért biztosan nyertek így is a második generációs Panamera 495 literéhez képest. Persze a Mercedes CLS Shooting Brake sikere is biztosan fűtötte a Porsche csapatát.

Technikailag nem valószínű, hogy sok újdonságra kell számítanunk. Az S változat 440 lóerős V6-os, a Turbo 550 lóerős V8-as, a 4 E-Hybrid pedig 462 lóerős villany-benzin hajtást kaphat. A Gran Turismo várhatóan 2018-ban kerül a kereskedésekbe, de később további két taggal bővülhet a Panamera család. Egy nyújtott tengelytávú és egy, a 928-at megidéző kupé változatról is lehet hallani.

Fotók: Motorauthority