Az utolsó orrmotoros Corvette jön?

2016.10.30. 07:20

Az a hír járja, hogy az érkező Corvette ZR1 lesz az utolsó orrmotoros Corvette, az utódokat már középmotoros felépítéssel tervezik. A 6,2 literes, feltöltős V8-asból 700 lóerőt hoztak ki búcsúajándékként.

A nyomatékát még nem árulták el gyáriak, de a 0-100-as sprintre 2,9 másodperces időt ígérnek, végsebességre pedig 300 kilométer/órát. Így ez lesz az eddigi legerősebb Corvette. A versenypályára szánt Corvette szép nagy dudort kap a motorháztetejére, valamint hátsó szárnyat. A cél a Porsche 911 GT3 megszorongatása lenne. Ehhez persze szükség volt egy teljes légterelő csomag fejlesztésére, a pillekönnyű csillagot formázó kerekekre, valamint kerámia fékekre. Utóbbi választható extra lesz. A 2018-as modellt jövőre mutatják be a Detroit Motor Show keretein belül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.