2016.10.30. 16:12

Megdöntötte a két keréken autózás sebességi világrekordját Vesa Kivimäki. A finn kaszkadőr egy rámpa segítségével döntötte oldalra a BMW 330d-t, így futott neki a csúcskísérletnek. A százméteres mért szakaszon 186 km/h-val száguldott, ezzel beírta magát a rekordok könyvébe.

A korábbi rekordot 181 km/h-val tartotta a svéd Göran Eliason, aki akkor egy Volvo 850 Turbóval érte el ezt a sebességet. Nem ma volt: 1997-ben futotta meg a csúcsot, azóta senkinek nem sikerült megdönteni, egészen mostanáig. Erről viszont készült egy 360 fokos videó is. Nézzék csak:

Kivimäki azt mondja, hatéves kora óta készült erre a napra. Azóta az volt az álma, hogy ő legyen a leggyorsabb autós két keréken. Oké, mondjuk hatévesen én is a két kerék megszállottja voltam – nagyon szerettem a kemping biciklimet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.