Így néz ki egy autó, amit 28 év után kihúznak a folyóból

2016.10.31. 13:22

Kíváncsi vagy, milyen egy Nissan Sentra, ami 28 évet töltött egy folyó vízében? massachusettsi búvároknak hála megnézheted, íme:

A helyszín a Merrimack-folyó. Ennek vizében pihent a Sentra, amit jól láthatóan megviselt az idő, de arra talán még a búvárok sem számítottak, hogy ez a harminc éves kocsi élete majd' egészét a folyóban töltötte. Ugyanis az alvázszám olvasható maradt, így derült ki, hogy még bőven állt a berlini fal, amikor a Merrimackbe kerülhetett. Hatósági archívumok szerint 1988-ban lopták el, talán szórakozásból, majd így tüntették el. 

A Clean River Project egyébiránt egy több mint tíz éve futó folyótisztítási program a Merrimack-folyón. A búvárok előbb szonárral kutatják a fémhulladékot, majd a partra emelik/húzzák. Nem a Sentra volt az első autó, amit találtak; azt mondják, eddig húszat szedtek ki a folyóból.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.