Jön a villanyos ralikrossz-bajnokság

2016.11.01. 11:04

Testvérsorozatot kaphat a világ két top ralikrossz-bajnokságának egyike, a Red Bull Global Rallycross. 2018-ban indulna egy villanyos széria a szezonról szezonra népszerűbb amerikai sorozat mellett.

Az amerikai Global Rallycross az FIA saját ralikrossz-világbajnokságával együtt kezdett felfutni az utóbbi években. Ugratókkal megszórt pályáival előbb inkább a stadionshow-kból merít, míg utóbbi jobban kötődik a műfaj hagyományaihoz, de tömény, test-test elleni meccsekkel teli sprintfutamokkal tele van mindkettő. Na, meg közös bennük, hogy a 600 lóerős autók mind tudják a két másodpercen belüli 0-100-as sprintet. Ez utóbbit ismerve  rejtély, egy villanyos széria miben tud majd ráverni a jelenlegiekre.

Az Autocar információi szerint a villanyos ralikrossz-sorozat a Red Bull-féle szériával párhuzamosan fut majd 2018-tól. Egyelőre rejtély, mely gyártókat tudják elcsábítani, de látva, hogy a Formula-E-nek két év kellett a Renault, a Citroen, a Jaguar és az Audi bevonzásához, talán nekik sem lesz nehéz dolguk.