Már biztos: a VW otthagyja a ralivébét

2016.11.02. 14:10

Otthagyja a rali-világbajnokságot a Volkswagen. Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy a szabályok változása miatt nekik is új autót kell építeniük a 2017-es szezonra, a napokban viszont már felröppentek a távozásról szóló pletykák. A hivatalos bejelentést ma tette meg a motorsport részleg.

rally gb volkswagen motorsport preview 1?itok=uJw8azDl

A francia Sebastien Ogier idén zsinórban a negyedik bajnoki címet nyerte meg a márkának, amely a Polo R WRC-vel a konstruktőrök között sem talált legyőzőre 2013 óta. A hivatalos álláspont szerint ezzel messze túlszárnyalták a várakozásokat, a jövőben pedig inkább az újabb technológiákra összpontosítanák erőforrásaikat. Emellett a privát versenyzők támogatása megmarad: aszfalton a Golf GTI TCR-t, ralikrosszban a Beetle GRC-t kínálják, raliversenyzőknek pedig az R5-ös szabályoknak megfelelő Polót fejlesztenek. Gyári csapattal azonban nem állnak rajthoz a WRC futamain.

Hozzátették: ahogyan a modellpaletta is elmozdul az elektromos hajtás irányába, úgy a versenyrészlegnek is az új technológiák felé kell fordulnia. A Volkswagen Motorsportot vezető Sven Smeets úgy fogalmazott, sajnálják azt, hogy el kell búcsúzniuk a világbajnoki sorozattól, hiszen ez volt az egyik legsikeresebb időszakuk. Ugyanakkor a további fejlődéshez most irányt kell váltaniuk.