Ajtót nyit a szörnyeteg

2016.11.03. 16:53

Az amerikai Rezvani nem számít igazán ismert autógyártónak, Beast nevű modelljüket azonban már Jay Leno is kipróbálta. Egy 500 lóerős sportkocsiról van szó, de X-jelzéssel létezik belőle egy még durvább, 700 lóerő fölötti változat is. A kaliforniai vállalat viszont már dolgozik egy újabb kivitelen, a Beast Alphán. A november 16-ra tervezett hivatalos bemutató előtt két héttel meg is villantották néhány részletét.

Pár napja a jobb első sárvédőt és kereket mutatták meg, most pedig – egy formás láb társaságában – a bal oldali ajtóra pillanthatunk rá. Ennek különlegessége, hogy előrecsúszva nyílik, ami elősegíti a be- és kiszállást, és helyet is megtakarít. Ha pedig már kényelem: a Rezvani korábbi modelljeinél nem találkozhattunk olyan, ma már egyébként alapvetőnek számító extrákkal mint a klíma, a kipörgésgátló vagy a légzsákok. Az Alphába viszont már bekerülnek ezek is.

A hírek szerint az újdonság a sima Beasthez hasonlóan Honda-gyártmányú blokkot kap. A 2,4-es kompresszoros motor 500 lóerőt tud, ereje hatgangos kézi váltón keresztül a hátsó kerekekhez jut. Mivel az Alpha a magasabb felszereltség miatt nehezebb lesz az alap-Beastnél, így a 0-100 km/h-s sprinthez is kicsivel többre lesz szüksége 2,7 másodpercnél.

A legalapabb Beast jelenleg 215 ezer dollárba (60 millió forintba) kerül, a felextrázott Alpha viszont ennél minden bizonnyal drágább lesz valamivel. Előrendelni már ötezer dolláros előleggel is lehet, az első példányokat még idén leszállítják.