Hiánypótló: vattaúj V8-ast építhetsz a veteránokba

2016.11.03. 15:23

Új átépítőcsomagot mutatott be a Las Vegas-i SEMA Show-n a Mopar. Ennek segítségével a 345-ös és 392-es Hemi V8-asokat (tehát az 5,7 és 6,4 literes nyolchengeresek) egyszerűbben be lehet majd építeni az 1975 előtt gyártott autókba is. Tény, nem lesz olcsó mulatság.

Az 1795 dolláros (nagyjából félmillió forintos) kit tartalmazza többek közt a motorvezérlő egységet, a kábeleket, különböző szenzorokat és a gázpedált is. Nincs benne viszont maga a motor, amely természetesen ennek az összegnek a sokszorosáért szerezhető be. A kisebbik, 5,7 literes nagyjából hatezer dollárba (1,7 millió forint), a 6,4-es pedig több mint kilencezerbe (2,6 millió forint) kerül.

A Mopar elsősorban kézi váltókhoz szánja a csomagot, de azt azért hozzátették, hogy automatákkal is működik. Beépíthető Torquelifte 727-tel és 904-gyel szerelt autókba is, de ezt a gyártó nem tartja optimális megoldásnak. Aki ezzel nem elégedne meg, az további kiteket is rendelhet a Mopartól. Egy szervószett például 255 dollárba, egy klímacsomag 350 dollárba kerül náluk.

A SEMA-standon egy 71-es évjáratú Dodge Challengert és egy Jeep CJ-t állítottak ki – ezeket természetesen az új kittel alakították át. Ezeken kívül persze a Dodge, a Chrysler és a Jeep más modelljeihez is használható a szett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.