Szélárnyékból előzheti a Volkswagen a Toyotát

2016.11.03. 06:25

Idén januárban kiderült: továbbra is a Toyota a világ legnagyobb autógyártója, így már zsinórban négy éve birtokolják ezt a címet. 2016 első kilenc hónapjában azonban a Volkswagen nagyon feljött rájuk, sőt be is előzte őket. Ha ez a lendület kitart év végéig, akkor könnyen lehet belőle trónfosztás.

volkswagen-vs-toyotas-700x357

Bár a Volkswagennek egyre nőnek a dízelbotránnyal kapcsolatos kiadásai, az eladások legalább némi örömre adhatnak okot. Világszerte összesen 7,61 millió autót adtak el a januártól szeptemberig terjedő időszakban, ez pedig 2,4 százalékos növekedést jelent 2015 első kilenc hónapjához képest. A Toyota ezzel szemben 7,53 millió példánynál tart – ők 0,4 százalékkal tudták felülmúlni az egy évvel korábbi eredményüket.

Az év utolsó három hónapja tehát vízválasztó lehet a két óriásvállalat versenyében. A Toyota az Egyesült Államokban van lépéselőnyben, míg a Volkswagen Kínában jár riválisa előtt. A németek egyik fontos ütőkártyájának a SUV-ok számítanak, a konszern márkái közül pedig az Audi, a Škoda és a Porsche emblémájával ellátott modellek is jól fogynak.