Ekkora kreténséget még nem látott a Zöld Pokol

2016.11.04. 06:32

Ha a legendás Nordschleife versenypálya és a rekord szó egy mondatban szerepel, elsőre száguldó autók jutnak eszünkbe. A komoly sportkocsigyárak presztízskérdést csinálnak abból, hogy megversenyeztetik legdurvább gépeiket a Zöld Pokolban. De maradandót nemcsak így lehet alkotni. A kínai Han Yue például két keréken ment végig az aszfaltcsíkon.

A Ringen jelenleg a Radical tudhatja magáénak a leggyorsabb kört: az SR8 LM-mel 6 perc 48 másodperc alatt értek körbe. Ha pedig már a Miniknél tartunk, egy elektromos Mini E 9:52 alatt teljesítette a pályát – ezzel az első villanyautó volt, amely bement tíz percen belülre. A kínai srácnak ezekhez a köridőkhöz nyilván semmi köze nem volt: 45 perc alatt ért körbe. A kísérletet a Facebookon élőben közvetítették.

Die Umrundung der Nordschleife mit einem Mini auf zwei Rädern - der Rekordversuch LIVE. The lap on the Nordschleife with a Mini o only on two wheels - the attempt for the record. Now live. #nring

Közzétette: Nürburgring – 2016. november 3.

Han Yue annak ellenére is komoly teljesítményt tudhat magáénak, hogy nem az övé a két keréken valaha megtett legnagyobb távolság. A Nordschleife ugyanis nem könnyű pálya, ráadásul 300 méteres szintkülönbség is nehezíti a pilóták dolgát. Így a gyakorlott kaszkadőröknek is kihívást jelenthet a pálya. Yue márpedig nem kezdő: a szűk helyre parkolás világcsúcsát is tartotta egy ideig.

Az autó egyébként egy előző generációs Mini volt, amely a mutatványhoz kapott bukócsövet, versenyülést és -övet, valamint egyedi, tömör gumikat. Egy ilyen kísérlet ugyanis igen komoly megterhelést jelent az abroncsok szempontjából is. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.