Másfajta csalószoftvert is találtak az Audikban

2016.11.06. 13:14

Az eddig ismerten túl egy másfajta audis csalószoftverről ír egy német lap. A Bild am Sonntag beszámolója szerint a motorok emissziós értékeinek manipulálására alkalmas szoftverfunkcióra még a nyár folyamán bukkant a kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal az Audinál.

fvrr

A lap forrásmegadás nélkül közölt információi szerint a V6-os motorral és automata sebességváltóval rendelkező Audi-modelleknél a motorvezérlő szoftver a kormány mozgása alapján felismeri, hogy az autó tesztpadon áll-e, vagy sem. Amennyiben a motor beindítása után a kormány nem mozdul, a motorvezérlés alacsony szén-dioxid-kibocsátási értékeket adó "melegítő" üzemmódban működik, amennyiben viszont a kormány több, mint 15 fokkal elmozdul, a vezérlőprogram magasabb üzemanyag fogyasztásra és szén-dioxid-kibocsátásra vált át.

A CARB birtokába került belső vállalati dokumentumok szerint az Audi már évek óta alkalmazza dízel- és benzinüzemű autóinál egyaránt a tesztüzemmód felismerésének ezt a módját Európában is, de konkrét konkrét modellekről még nem esett szó, a CARB és az Audi pedig nem kommentálta a hírmagazin beszámolóját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.