Elárulták az új Opel nevét

2016.11.07. 15:34

Crossland X. Ízlelgessük ezt a nevet, érdemes, hisz olyan típusról van szó, amellyel az Opel egyszerre szeretne belépni a kis szabadidő-autók piacára, és kiváltani a Meriva egyterűt – ez a formátum pedig a hazai piacon is könnyen népszerűvé válhat.

xlandx

A nevén kívül sokat nem árultak el a Crossland X-ről, de azt már korábbról tudjuk, hogy milyen formátumú lesz a típus – ahogy az Opel vezére korábban elárulta, valami az egyterű és a városi terepjáró közt – ahogy az is sejthető, hogy az autó egyike lesz a Peugeot alapú újdonságoknak. Egy korábbi megállapodás alapján ugyanis az Opel használhatja a francia gyártó által kifejlesztett, a sajátjainál rugalmasabban skálázható és korszerűbb EMP2 jelzésű műszaki alapokat, és úgy tűnik, a Crossland X lesz az egyik első típus, amelyet a kölcsön-padlólemezre terveztek. A PSA is készít egy hasonló típust, ha minden igaz, a C3 Picasso utóda lesz a Crossland X francia megfelelője.

Bár a típus beharangozásához már hozzálátott az Opel, a típus nemzetközi premierjére valószínűleg várnunk kell 2017 elejéig, élőben pedig a jövő márciusi Genfi Autószalon látogatói nézhetik meg a típust először.