Mégsem pusztul ki a Mini Paceman?

2016.11.07. 14:35

Valószínűleg a BMW-nél is rájöttek, hogy kivonulni egy egyre népszerűbb szegmensből nem a legjobb ötlet. Pedig a Paceman eltüntetésével épp ez történne.

A legújabb hírek a BMW csoport főtervezőjétől, Adrian van Hooydonktól származnak, aki egy interjú során utalt rá, hogy a Mini választék bővítését tervezik, méghozzá a Countryman négyajtós kupé változatával. Ez méretre és fazonra nem nagyon térne el a Paceman-től, de van Hooydonk szerint nem követik el azt a hibát, amit korábban. „A probléma gyökere a három ajtó volt (a Pacemannel). Az összes többi SUV modellünk négy oldalajtóval készül, és a vásárlóink szeretik az ezzel járó kényelmet.” - mondta a tervező, arra utalva, hogy a továbbiakban nem terveznek háromajtós SUV-t piacra dobni.

Az új Countryman Coupé viszont minden egyéb szempontból a Pacemanre emlékeztethet, hisz hasonló, hátrafelé ereszkedő tetővonal, rövid hátsó túlnyúlás és relatíve nagy hasmagasság jellemezné. A Mini egyelőre még kínálja a Pacemant, amelyet Ausztriában gyártanak a Magna Steyr üzemében, de már korábban bejelentették, hogy az év végével kifuttatják a típust, mivel az eladások messze alulmúlták a várakozásokat.

Ha úgy döntenek, hogy valóban bemutatják a Countryman Coupét, akkor erre legkorábban 2018-ban kerülhet sor.