Ránk kacsint az új Insignia

2016.11.08. 17:23

Ezúttal a következő Insignia generáció fényszóróját villantották fel, ami annak ellenére új információt hordoz, hogy bizonyos szempontból már ismerjük az autót.

insi headlight

Az Opel nagyon alaposan igyekszik a fejünkbe verni, hogy készül az új szedánjuk: nemrég lehetőséget adtak rá, hogy kipróbáljuk a típust, igaz, egyelőre csak alaposan álcázott prototípusokat. A fényszórók azonban ott alig látszottak ki a matricázásból, a most nyilvánosságra hozott képen viszont jól látszik, hogy milyen lesz az új modell fényszórójának esti mintázata. A dupla LED-szemöldök alatt három fényforrás látható, ezek közül kettő szoros közelségben egymással. Ez a mintázat manapság persze nem látszik igazán jellegzetesnek, hisz mindenki haszonló LED-csíkokkal igyekszik jellegzetessé tenni az autói elölnézetét.

Magáról az autóról egyelőre annyi biztos, hogy látványosan igyekeztek benne javítani az elődmodell minden lényeges hibáját: vagy 170 kilogrammot csökkentettek a tömegén, és az utasteret is sokkal tágasabbra szabták, mint korábban, így talán versenyképesebb lesz a középkategória öldöklő versenyében. Csak az nem látszik – erre kiválóan alkalmas az álcázás – hogy a karosszériát hogyan tudták úgy dekorálni, hogy a kissé esetlen, hosszú tengelytávú, csapott hátú alapforma kívánatossá váljon.

Úgy tudjuk, az Opel valamikor december elején tartja a típus netes bemutatóját, viszont az élő premierre csak jövő tavasszal, Genfben kerül sor.