A Toyota is villanyautót ígér

2016.11.09. 06:07

Az autóiparban is igaz, hogy a csordához előbb-utóbb mindenki hozzácsapódik, mivel a külön úton járó gyártók könnyen lemaradnak a versenyben. A csorda pedig most a Tesla után iramodott: mindenki villanyautót készít, így a Toyota sem maradhat ki.

rav4ev

A japán gyártó egyelőre csak a szándékát jelezte, de ha a japánok tartják magukat a 2020-as határidőhöz, akkor nem lesznek nagyon lemaradva, mondjuk a Volkswagenhez vagy a Mercedeshez képest. A Toyota viszonylag késői bejelentése annak köszönhető, hogy a cég eddig a hibrid és üzemanyagcellás hajtások fejlesztésére koncentrált. Emellett volt egy elég szerencsétlen villanyautós kalandjuk Észak-Amerikában: a Teslától vásárolt hajtással kínált RAV4 EV típust két évig kínálták, de nagyon keveset adtak el belőle, így 2012-ben szakítottak a Teslával, és a villanyautó-gyártással is.

A hírek szerint az egységes TNGA padlólemez, amelyet úgy terveztek, hogy hibrid hajtások fogadására is alkalmas legyen, villanyautó-alapnak is alkalmas, így a fejlesztés valószínűleg nem lesz túl költséges a Toyota számára.