A jövőből les ránk a Lexus kristályarca

2016.11.11. 15:16

Legyünk kedvesek, és mondjuk, hogy a Lexus jelenlegi arculata, a homokóra-forma, gyémánt-mintás hűtőmaszkkal megosztja a közönséget. Ennek ellenére hamarosan nem csak az utcán, de a filmvásznon is találkozhatunk vele, a Skyjet nevezetű szerkezet orrán.

Az efféle termékelhelyezés nem újdonság, az Én a robot című filmhez például az Audi készített R8 formájú lebegő sportkocsit, a Judge Dreddhez a Land Rover szállított futurisztikus terepjárót, és a Lexus is adott már autót a tudományos fantasztikus filmek világához: a Különvélemény című filmhez készítettek olyan sportkocsi-szerűséget, amelyről azt is nehéz megmondani, hogy épp jön-e vagy megy.

Ezúttal a Luc Besson rendezte Valerian and the City of a Thousand Planets (magyarul Valerian és az ezer bolygó városa) című alkotáshoz készítettek díszlet-járművet, de úgy néz ki, ezúttal a kerekeken gördülő közlekedési eszköz nem fért bele a koncepcióba. A Skyjet egy vadászgép-kabin és egy robotrepülő fura keverékének látszik, lehetetlenül apró szárnyakkal és valamiféle lökhajtással. A filmről egyelőre annyit tudunk, hogy egy képregény alapján készült a forgatókönyv, Clive Oven, Ethan Hawke, Cara Delevingne és Rihanna is felbukkan benne, és nagyjából 700 év múlva játszódik.

Elég optimista feltételezés, hogy hét évszázad múlva is lesz Lexus, épp ilyen ijesztő orr-résszel, de nyilván van az a pénz, amiért ez is belefér, és az előzetes alapján az az érzésünk, egy ilyen apróság felett könnyen elsiklik majd a néző a film zsúfolt látványvilágának fogságában.