Nagyot fejlődik az elektromos Golf

2016.11.11. 17:26

Úgy néz ki, a Volkswagennél tényleg komolyan veszik az elektromos autók fejlesztését, és nem csak a jövőbeli modellekét. Az e-Golf újabb változata állítólag nagyobb teljesítménnyel, és sokkal nagyobb hatótávval érkezik.

2

Az e-Golf eddig 190 km-t tehetett meg egy töltéssel az NEDC szabvány-mérés szerint, de az új változatnál ugyanez az adat már 300 km, ami a gyakorlatban is legalább 200 kilométert jelent majd. Emellett a motor teljesítménye is növekszik, 115-ről 136 lóerőre, ami valószínűleg szintén érezhető fejlődést jelenthet. Egy csomó részletet persze még nem ismerünk, így nem tudni például, hogy a hatótávval arányban drágább lesz-e a villany-Golf vagy sem, ahogy a dinamikai adatokra sem igen derülhet fény a Los Angeles Auto Show-ra (november 18-27.) időzített hivatalos premier előtt.

Az elektromos Golf villanyautós mércével eddig sem volt népszerűtlen, évi 4200 példányt elvittek belőle évente. Ám a Volkswagen felmérése szerint a típust épp korlátozott hatótávja miatt szinte kizárólag második-harmadik autónak vették – ezen javíthat a kibővített hatótávolság.