A leggyorsabb Ferrari a Ringen

2016.11.12. 15:50

A Nordschleife hagyományosan egy afféle erőpróba a sportkocsigyártók számára. Vannak, akik véresen komolyan veszik, és időről időre bizonyítani próbálják, hogy a legújabb csúcsgépüknél nincs gyorsabb a legendás Ringen. Ilyen például a Nissan és a Porsche. Mások viszont nem erőltetik ezt a műfajt – így a Ferrari sem. Szerencse, hogy mások az olaszok sportautóival is megteszik azt a bizonyos gyors kört.

A német Sport Auto magazin Christian Gebhardttal a volánnál zavart körbe egy 488 GTB-t, amellyel 7 perc 21 másodpercre és 63 századra volt szükségük ahhoz, hogy bizonyítsák: ez a leggyorsabb utcai Ferrari, amely valaha megmérette magát a közkedvelt versenypályán. Ugyanez a csapat korábban a 458 Italiával 6,37 másodperccel volt lassabb, az Enzót pedig most 3,58 másodperccel nyomták le.

Az igazsághoz tartozik, hogy egy másik német lap, az Auto Zeitung még ennél is gyorsabb volt a 488 GTB-vel: ők kereken 7:21-et futottak, de arról nem készült videó. Fontos továbbá leszögezni azt is, hogy a LaFerrarinak például nincs hivatalos körideje a Ringen. Ha pedig az utcán nem használható gépeket is nézzük, akkor egy 599XX a rekorder márkán belül: ideje 6:58.160.