Már a Volvo sem biztonságos?

2016.11.12. 09:48

Biztonsági probléma miatt hív vissza 74 ezer autót a Volvo. Az akció csak az Észak-Amerikában eladott S60, V60, XC60, S90 és XC90 modelleket érinti. A biztonsági övvel lehetnek bajok.

Egészen pontosan arról van szó, hogy az első utasüléshez tartozó övcsat kipattanhat a helyéről. Ilyenkor a biztonsági öv értelemszerűen nem védi az ott ülő utast, egy esetleges ütközés esetén tehát fennáll a sérülés veszélye. A hírek szerint beszállítói oldalon történt mulasztás.

A Volvo számára már csak azért is kellemetlen lehet, hogy éppen a biztonsági övvel kapcsolatban merült fel probléma, mert 1959-ben éppen ők alkalmaztak először hárompontos öveket. A szabadalmat aztán bármely más gyártó számára elérhetővé tették, hogy hozzájáruljanak a közlekedésbiztonság javításához.

A svéd márka észak-amerikai képviselete folyamatosan értesíti az érintett tulajdonosokat. Azt egyelőre nem tudni, mennyi időt vesz igénybe minden egyes példány kijavítása.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.