Felpörög Kínában az Audi

2016.11.13. 14:38

Jelentősen növelheti járműgyártását Kínában az Audi annak a megállapodásnak az alapján, amit a kínai állami SAIC Motor Corp autógyárral kötött - közölte az ügyletet jól ismerő forrás elmondása alapján a Reuters.

1419241232850

Értesülések szerint az Audi hétfőn jelenti be hivatalosan a megállapodást és annak részleteit. A hírügynökség által idézett forrás szerint a Volkswagen csoporthoz tartozó Audi jelentősen növelni akarja autógyártását Kínában, amely a világ legnagyobb autópiaca. Az Audi az idei eső nyolc hónapban több mint 361 ezer autót adott el Kínában, 6,8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Az Audi Kínában jelenleg valamennyi autóját egyetlen helyi céggel, a FAW Group Corp vállalattal gyártja közösen. A déli országrészben található Fosan városában az A3-es modellt, az északkeleti Csangcsunban pedig egyebek között az A4-est és az A6-ost, valamint a Q3 és a Q5 modelleket állítják elő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.