Hiányzott? Jön a működő Transformer

2016.11.13. 15:53

Autóvá átalakítható óriás robotember tervein dolgoznak japán mérnökök, a megvalósításra konzorciumot hozott létre pénteken több japán cég. Az élményparkok a célközönség. 

674

A robot első modellje úgy néz ki, mintha egy sci-fi képregényből kilépő kétlábú kolosszusról lenne szó: parancsra képes összecsukódni egy komplett, motorral és kerekekkel rendelkező futurisztikus járművé. A J-deite Ride elnevezésű robotóriás mintegy négy méter magas lesz. Humanoid robotként képes lesz lépkedni, autóvá összehajtogatva pedig bele lehet ülni és el lehet vele hajtani - olvasható az Asratec, a Brave Robotics és a Sansei Technologics cégek közleményében.

ProgressReport.png

Az autóként is használható robotember fejlesztésének befejezését 2017-re tervezik, a különleges terméket egyebek között élményparkoknak akarják eladni. A kétfunkciós robot egy 1,5 méteres prototípusa már látható lesz az amerikai Orlandóban november 14-én megnyíló nemzetközi vidámparkipari szakvásáron (IAAPA).

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.