Jön a fényűzés csúcsa, a Maybach kabrió

2016.11.14. 15:41

Ha nagyon akarjuk, az S600-as Maybach-Mercedes birtoklása még megtámogatható majdnem ésszerű érvekkel. Egy államfő vagy egyházfő presztízse megkövetel némi fényűző kényelmet, de egy ilyen nagy limó egyfajta szakmai komolyságot, hivatalos légkört sugall. Ám amit most tervez bemutatni a német gyártó Maybach jelvénnyel, az teljességgel indokolhatatlan – és épp ettől izgalmas.

A Mercedes-Maybach S650 Cabriolet a legnagyobb típusszámot viseli magán az összes Mercedesek közül, és ez nyilván nem véletlen: nagy, biturbós V12-es kerül bele, valószínűleg nagyobb teljesítménnyel, mint a hatszázasok 530 lóereje, de a pontos adatokat még nem ismerjük. Az viszont sejthető, hogy összesen 300 példány készül belőle, hisz az egyik részletfotón az 1 of 300 felirat jelzi, hogy a fotomodell a gyári képekhez a legelső példány volt.

Az is egyértelmű, hogy itt, ha lehet, még jobb anyagokat alkalmaztak, mint a nyitott S osztály többi változatánál, és mintha a krómdíszekből is több lenne. Várhatóan ez lesz a Mercedes legdrágább vászontetős modellje is – egy olyan autó, amely hibátlan kényelmet nyújt, és hibátlan módot a parttalan gazdagság reprezentálására. Másra nem jó, de háromszáz kellőképp vastag vevőt nyilván így sem lesz nehéz felhajtani.