Tavaszra itt a Golf méretű telekjáró VW?

2016.11.14. 16:50

T-Roc néven már mutatott egy autót a Volkswagen 2014-ben, de a szériamodell valószínűleg sok szempontból egész más lesz. A név mellett azonban marad az alapvető jelleg is: a típussal a kompakt SUV-k piacát célozza meg a VW.

A legnagyobb eltérés várhatóan az ajtók száma lesz: míg a T-Roc tanulmány háromajtós volt, a sorozatgyártmányból biztosan készül ötajtós, sőt, valószínűbb, hogy háromajtós kivitelt nem is készítenek. Emellett valószínű, hogy az autó stílusa is közelebb áll majd a Volkswagen egyen-arculatához. Műszaki szempontból nem várható meglepetés: itt is az MQB rendszernek azt a változatát használják majd, amelyet a Golfhoz fejlesztettek ki, a motorpaletta pedig a már jól ismert 1, 1,5 és 2 literes benzines, valamint az 1,6 és 2 literes dízelüzemű turbómotorokból áll majd.

A típus elsődleges piaca Európa lesz – ezért is időzítik a bemutatót a Genfi Autószalonra – bár nem kizárt, hogy később észak-amerikai és kínai változatokat is készítenek, hisz a szabadidő-autók eladásai manapság minden nagyobb piacon gyors növekedést mutatnak. Ezért is kap most elsőbbséget a T-Roc a Volkswagen terveiben: ez a méret és stílus az, amely hasonló nagyságrendű értékesítési számokkal kecsegtet, mint amilyeneket manapság a Golffal érnek el.