Új luxusautó-márka születik, a Wey

2016.11.15. 06:08

Nagy tervekkel vág bele saját luxusmárkájának megalapításába a kínai Great Wall motors, bár egyelőre nem tudni, milyen autókra ragasztják majd a hasábforma Wey jelvényt.

weylogo

Egyelőre annyit mondtak, hogy benzines, elektromos, sőt, önvezető autókat is kínálnak majd az új márkanév alatt, és úgy hallani, a Lexus, az Infiniti és az Acura közvetlen ellenfelének szánják az új márkát. A Great Wall korábban nem kifinomult autóiról volt híres: elsősorban olcsó pick-upjaival tarolt Kínában, de akadt néhány – más gyártmányokra gyanúsan emlékeztető – kisautójuk is. Manapság a kínálat nagy része már önállóbb képet mutat, de a drágább, igényesebb modellek még hiányoznak a palettáról.

A márka hivatalos bemutatóját november 18-án, Kvangcsúban tartják, így legkésőbb akkor kiderül, hogy mivel próbál betörni a Great Wall a prémium-autók piacára. Az viszont már most is tudható, hogy honnan vették a nevet: a Wey írásjeleit mandarin olvasatban Weipai-nak mondják, ami Wei államra utal. Ez az ősi kínai államalakulat időszámításunk előtt 430-tól 225-ig létezett, azon a területen, ahol a Great Wall jelenleg működik.