Igazi óriás készül a Subarunál

2016.11.18. 13:59

Az egyértelműen bukásnak minősülő Tribeca óta a Subaru nem készített igazán nagy autót, de hamarosan változhat a helyzet. A Viziv-7 nevű crossover-tanulmányuk legalábbis nagyobb, mint bármi a kategóriájában.

Van néhány olyan piac, ahol komoly előny egy nagyméretű modell. Ilyen Észak-Amerika, a Közel-Kelet, és bizonyos mértékig Kína is – nem csoda, hogy a Subaru is ebbe az irányba kacsintgat. Most Los Angelesben még csak tanulmányautóként láthatta a közönség a Viziv-7 jelzésű óriást, amely a maga 5,2 méteres hosszával túlnő a Chevrolet Tahoe-n is. A hétüléses jármű azonban nem csak hosszában nagy, de minden irányban hatalmas, és bár néhány szokatlan részletét nyilván elveszíti, mire gyártásba küldik, a formaterve is kifejezetten ígéretes. Hatalmas kerekeivel és hűtőmaszkjával az autó kellőképp félelmetes jelenség még képen is, pedig így nem is igazán jönnek át a méretei, ugyanakkor egész kellemes arányú.

A Subarunál persze nem lehet tudni, hogy mit változtatnak még a gyártás beindításáig, de abban nemigen kételkedünk, hogy a típus később a kínálat részévé válik. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi hajtja majd az óriás-Subarut – a japánok kínálatában pillanatnyilag nemigen találni megfelelő motor-váltó párost – de a japán márka ilyen szempontból akár a Toyotára is támaszkodhat, amely a Tundra pickuphoz 4,6 és 5,7 literes V8-as motorokat is kínál.

A japánok nem is csináltak titkot belőle, hogy 2018 elején piacra szeretnék dobni az új típust, amely az eddigi legnagyobb Subaru modell lesz. Azt viszont még nem tudni, hogy Európában megpróbálkoznak-e vele, vagy sem.