2016.11.19. 15:59

A Los Angeles Auto Show keretein belül, most először mutatják meg az Audi sportkocsijának, az R8 Plusnak a különleges sorozatát, az Exclusive Editiont. Vegyük sorra, hogy mit ért az Audi exkluzivitás alatt.

Először is beköltözött az R8 Exclusive Edition-be is az Audi egyik közelmúltbeli újítása, lézer led rendszer. Minden fényszóró egy önálló lézer modul, amelyeket 4-4 magas intenzitású dióda alkot. A gyártó ennek köszönhetően messzire nyúló, és a kékes helyett tiszta fehér színű fényt ígér. Továbbá az R8 Exclusive Edition lesz az elő Audi, ahol az indexek is megkapják a lézer technikát.

Az exkluzív kiadásból mindössze 25 darab készül, mind kvantum-szürke fényezéssel és fekete beltérrel. A szomorkás hangulat feljavításáról narancssárga betétek gondoskodnak. Az ülések karbonból készültek, ahogy a külső légterelők is. Alumínium-, vagy krómhatású bevonatot hiába keresünk, a külső részletek is feketék lettek, beleértve a 20 colos kerekeket. Motorikusan nem nyúltak az autóhoz, maradt 605 lóerős.

Az R8 V10 Plus Exlusive Edition ára 229200 dollár, azaz több mint 67 millió forint. Az 55 milliós alap R8 V10 Plushoz képest ez nem is extrém felár.