Már nem készül a Volkswagen CC

2016.11.22. 13:06

A Passat alapú négyajtós kupé nem lett igazán népszerű, mégsem mondanak le róla – alighanem azért, mert az utódja lényegében készen van. A brit Autocar híre szerint a gyártást már leállították, de a forgalmazás folytatódik, valószínűleg elegendő raktárkészletet halmoztak fel, hogy még hónapokig a kínálat része maradhasson a leköszönő modell.

Az utódról nemrég közölt képeket a holland Autoblog – ahogy sejthető volt, a második generáció nagyon hasonló lesz a Sport Coupé GTE tanulmányhoz, amelyet tavaly tavasszal mutattak be. A legfontosabb eltérés az autó orrának kialakítása, ami a végleges változat esetében, már ha tényleg ilyen lesz, közelebb áll a Volkswagen egységes arculatához. Az elegáns alapforma viszont megmaradt – megkockáztatnánk, hogy ezt az autót könnyebben eladja majd az egyedi alapforma, mint a kifutó CC-t.

Az még kétséges, hogy megtartják-e a CC nevet: elképzelhető, hogy az egyértelműbb Sports Coupé vagy Passat Sports Coupé elnevezés használata mellett döntenek, esetleg keresnek egy karakteres, önálló típusjelzést. Műszaki szempontból viszont nem várható nagy meglepetés, hisz a CC utód is az MQB platformra épül, a motorválaszték pedig a szabványos négyhengeres benzines és dízelüzemű turbómotorokból áll majd – legfeljebb egy V6-os várható, az is csak az amerikai piacon.

A premier időpontját legfeljebb találgathatjuk, de ha abból indulunk ki, hogy a CC már csak raktárkészletről elérhető, akkor valószínű, hogy öt-hat hónapnál tovább nem várhatnak az utód bemutatásával. Azaz jövő tavaszig jó eséllyel megmutatják az újdonságot, talán már a januári Detroit Motor Show-n, hisz a négyajtós kupé legfontosabb piacának még mindig Észak-Amerika tekinthető.