A Volvótól igazolt K+F vezetőt az Audi

2016.11.24. 18:01

Kinevezte új kutatás-fejlesztés vezetőjét az Audi. A dízelbotrány után menesztett Stefan Knirsch helyére Peter Mertens érkezett a Volvótól.

mertens

Knirsch még szeptemberben mondott le az Audi K+F vezetői posztjáról, azután, hogy egy dízelbotránnyal kapcsolatos vizsgálat után felfüggesztették. Utódát abban a Peter Mertens-ben találták meg, akinek korában a Jaguar Land Rover igazgatótanácsában is helye volt, 2011 óta pedig a Volvónál dolgozott, mint kutatás-fejlesztési alelnök.

Az Audi vezérigazgatója, Rupert Stadler a kinevezéssel kapcsolatban méltatta Mertens széles technikai és nemzetközi tapasztalatait. Konkrétumokról nem beszélt, de talán az alacsony kibocsátású autók felé újabban hipernyitott konszern számára jó pont volt, hogy Mertens volt a Volvónál az, aki a márka négyhengeres motorokkal kapcsolatos stratégiáját irányította.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.