Visszavonul a világveréstől a Nissan

2016.11.25. 11:53

A Bahrein-i 6 órás a versenyen az LMP2 kategóriát ismét egy Nissan motoros autóval nyerte a G-Drive Racing autója, Roman Rusinovval, Rene Rasttal és Alex Brundle-lal a volánnál. Ez önmagában nem lenne nagy dolog, de ez lesz a Nissan utolsó győzelme a kategóriában, ahol az elmúlt években sikert sikerre halmoztak.

nissan lmp2 v8

Öt évad alatt 37 futamgyőzelmet szereztek a Nissan motoros LMP2 versenygépek, ami kivételes sikersorozat, így, bár a fronthajtású LMP1-es autójuk randán megbukott, a japán gyártó mégiscsak legendává vált a hosszú távú sportkocsiversenyeken. Most sem önszántukból fejezik be a motorszállítást, hanem a WEC új szabályai miatt, amelyek szabványosítják az LMP2 mezőny motorválasztását. 2017-től csak a Gibson Technologies GK428 jelzésű 4,2 literes V8-as motorját használhatják a csapatok.

Így a Nissan legendás VK45DE motorját már csak az ázsiai Le Mans sorozatban láthatjuk viszont, a WEC versenyein pedig az LMP3-asok között lehet majd Nissan motoros gépekkel találkozni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.