Így áll a tuning mellé a német rendőrség

2016.11.26. 11:18

Új játékszert kapott a német rendőrség. A felpöckölt Ford Mustang V8 GT-vel a Tune it! Safe! (ez a kiváló német – ja, nem – kifejezés annyit tesz: Tuningold! Biztonságosan!) elnevezésű program üzenetét próbálja erősíteni.

A helyi Ford-specialista tuningcég, a Wolf Racing építette meg az autót, amely kapott állítható futóművet, húszcolos felniket, teljes bodykitet – beleértve a lökhárítókat, küszöböket, a hátsó diffúzort és egy méretes hátsó szárnyat is -, valamint sportkipufogót. Nem maradhatott el természetesen a rendőrségi matricázás és a kék fényhíd sem.

Az ötliteres V8-as teljesítményét 421 lóerőről 455-re húzták, ezzel a 0-100 km/h-s sprint 4,3 másodperc alatt van meg. A végsebesség 268 km/h. Ezt a meggyőző menetteljesítményt persze jellemzően nem elfogásra vagy üldözésekre fogják használni. Sokkal inkább bemutatóautó lesz a Mustangból, amely népszerűsíti a biztonságos és legális tuningot.

Ezt a szerepet a Ford egy évig tölti majd be. A németeknél ugyanis évről évre újabb tuningautót állítanak oda a Tune it! Safe! kampányba. Korábban tuningoltak már Corvette-et, 4-es BMW-t, Mercedes-Benz A osztályt és Audi R8-at, sőt elektromos Minit is. Vannak persze olyan országok is, ahol szigorúbban tekintenek az átalakításokra.