A Gazoo lehet a Toyota AMG-je

2016.11.28. 13:12

A Gazoo Racing neve ma már Európában sem teljesen ismeretlen. A cég nevén futnak a Toyota sportkocsi-prototípusai Le Mans-ban és a WEC-versenyein, és a jövőre induló WRC-kampányt is a Gazoo Racingre bízta a Toyota. Ám úgy néz ki, ennél többet szeretne a vállalkozást vezető Koei Saga.

gazoo

Az igazgató szerint, aki egyben a Toyota motorfejlesztő részlegét is vezeti, az lenne a cél, hogy a Gazoo Racing az utcai autók piacán is terjeszkedhessen. Jelenleg is készítenek sportos utcai Toyotákat, de ezek csak Japánban elérhetők, és csak igen korlátozott mennyiségben. „Európa nagyobb kihívást jelentene, mivel ott több a versenytársunk, és a költségek is nagyobbak lennének. Ennek ellenére azon dolgozom, hogy nekünk is legyen egy olyan márkánk, amilyen a BMW-nek az M.” - mondta.

A Gazoo készített néhány érdekes Toyota változatot, többek közt 2012-ben mutattak egy turbómotoros GT86-ot 315 lóerővel, de ez egyedi prototípus maradt, és a többi átalakításukból sem gyártottak egy-kétszáz példánynál többet. Ugyanakkor az látszik, hogy a műszaki háttér adott a sportos Toyota változatok kifejlesztéséhez, azaz leginkább csak pénz és szándék kérdése, hogy a Gazoo Racing akár néhány éven belül minden lényegesebb Toyota modellből elkészítse saját, sportos változatát, amelyet aztán a kínálat részeként forgalmazhatnak.