Elárulták az új VW kupé nevét

2016.11.28. 11:51

Arteon – ez a név szerepel a négyajtós kupé első gyári vázlata alatt. És bár egyszerű ceruzavázlatról van szó, ez is alátámasztja a korábbi sejtésünket: az újdonság alig különbözik a tavalyi Sport Coupé GTE tanulmánnyal, csak az orrkialakítás lesz más.

arteon sk

Eleve érdekes, hogy a Volkswagen új nevet keresett a CC utódjának. Az első generációt még a Passat lendületesebb testvérmodelljeként vezették be a piacra, ám az a tény, hogy az áramvonalas megjelenésű modell saját nevet kap, azt jelzi, hogy változott a stratégia, és a második generáció már a kínálat önálló tagja lesz. Az Arteon persze már formára is sokkal távolabb került a Passattól, mint az elődje, és lesz magasra nyíló ötödik ajtaja, ami szintén rég nem jellemző a VW középkategóriás modelljére.

Az újdonság bemutatójára a tervek szerint jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon kerül majd sor, és az az érzésünk, most egy darabig ez lesz a márka utolsó rétegmodellje, hisz a korábbi hírek szerint a dízelbotrány költségeit ellensúlyozandó a legtöbb, jelentős haszonnal nem kecsegtető típus fejlesztését leállítják. Valószínűleg az Arteon szerencséje is az, hogy lényegében elkészült még azelőtt, hogy a botrány kitört volna. A fejlesztési költséget már befektették, azaz többet vesztett volna a VW, ha nem dobja piacra.