Rögtön három olcsó villanyautó, Kínából

2016.11.30. 12:41

A WM Motor tapasztalt autóipari szakemberek, és jelentős mennyiségű kínai tőke találkozásából jött létre – talán így kevésbé meglepő, hogy mindössze egy év kellett a kezdő választék terveinek elkészítéséhez. Ezzel együtt is érdekes azonban, amit ígérnek: olyan elektromos autókat, amelyek állami támogatás nélkül is elérhetők.

A négy autó – egy egyterű, egy szedán, egy SUV és egy emelt hasú kombi – számítógéppel renderelt képeit tették közzé. A sima orrú járművek nem sokkal izgalmasabbak, mint egy mosógép vagy mikrohullámú sütő, de ha tényleg lehozzák az elektromos mobilitást árát a csillagok közül, akkor ez aligha zavar majd bárkit. Onnan sejthető egyébként, hogy nem csak üres ígéretekről van szó, hogy már novemberben elkezdték felépíteni a cég gyártelepét, amely úgy egymilliárd dollárból készül, és elméletben 2018-ban már beindulhat a termelés is.

Részleteket egyelőre nem mondtak a négy prototípusról, azon túl, hogy a terveket Sam Sun, az új cég vezető tervezője vázolta fel, és tudatosan alkalmazta rajtuk ugyanazokat a stílusjegyeket. A WM Motor ambiciózus terveket sző: azt mondják, a 2018-as piaci bevezetés után 2025-ig minden évben bemutatnak egy újabb modellt.