Festővászon lett a leggyorsabb BMW-k egyike

2016.12.01. 16:25

Ez a tizenkilencedik alkalom, hogy a BMW sikeres művészeket kér fel egy-egy autó kidekorálására. Az idén John Baldessari alakíthatta kedvére az M6-os hosszú távú versenyekre szánt változatát.

Baldessari persze a maga jellegzetes módján nyúlt a feladathoz: a 85 éves művész mindig végletekig egyszerűsített stílusáról volt ismert, ahol néhány színes folttal fejez ki mindent. A BMW-t is így díszítette: néhány vörös és zöld pötty, egy sárga csík, világoskék hátsó szárny, baloldalt a FAST – magyarul gyors – felirat, jobboldalt pedig az autó festés előtti képe – ennyit tett a 85 éves művész az összképhez, ami épp arra elég, hogy megtörje a fehér alapszín egyhangúságát.

„Szeretem a kettősséget, hogy egyszerre két- és háromdimenziós a feladat. Figyelembe véve, hogy az autó jelenlegi életünk egy fontos jelképe, amit alkottam, az tekinthető játékosan szatirikusnak. Ugyanakkor megmutat néhányat a munkáimra leginkább jellemző ötletekből” - nyilatkozta az idős művész.

A legújabb Art Car jelenleg kiállítási trágy Miamiban, de nem lesz mindig az: január végén Daytonában ez a gép is rajthoz áll a Rolex 24 futamon.