A négyhengeres Macan a Porschét is meglepte

2016.12.05. 15:36

Láttunk már ilyet: az autógyártók néha nem érzik a valós igényeket. A Porsche ezúttal profitál a tévedésből, hisz a Macan négyhengeres változata váratlan sikert hozott Észak-Amerikában.

Észak-Amerikában csak az idén nyáron kezdték forgalmazni a kétliteres, négyhengeres turbómotorral hajtott Macan változatot, de nyilván bánják már, hogy ennyit vártak az alapmodell bevezetésével. A Porsche eladások 44%-os növekedése nagyrészt ugyanis ennek a változatnak köszönhetők. A Porsche korábban úgy vélte, legfeljebb az eladások 20%-át teheti ki az új alapváltozat, ehhez képest a Macan rendelések 40%-a érkezik erre a kivitelre.

Ennél is lényegesebb, hogy a Macan új vevőket hoz: tíz vásárlóból nyolcnak korábban még nem volt Porschéje. Nem csoda, hogy mostanra a Macan lett a legnépszerűbb Porsche modell Észak-Amerikában, átvéve ezt a szerepet a Cayenne-től. A Porsche korábban, tisztán sportkocsigyártóként is sikeres volt Észak-Amerikában, de igazán nagy számokat láthatóan a terepjáró-jellegű modellekkel tudtak elérni, ez a Cayenne után a Macannal is igazolást nyert.