Lelepleződött a következő Suzuki Swift

2016.12.08. 10:53

Ha tényleg így néz majd ki az új Swift, akkor hiába aggódtunk. Volt miért, a Suzukinak volt néhány nehezen emészthető formaterve az elmúlt évek során, de úgy tűnik, a Swift egész kellemes jelenség marad.

swift17

Az egy szem fotón, amelyen álcázás nélkül látható az autó, jól látszik, hogy a Suzuki a jelenlegi Swiftre építi a következőt, legalábbis megmarad a jellegzetes tetőkialakítás az egyenes felső ablakvonallal. Innen nézve akár egyszerű modellfrissítésnek is hívhatnánk, ami következik, de a Suzukinál ezt a kijelentést nem kockáztatnánk meg, miután az előző Swift modellváltáskor alig változtattak a formán, miközben az autó alkatrészeinek döntő többségét teljesen újra cserélték. Itt pedig sokkal egyértelműbb a stílusváltás szándéka.

Rendesen átdolgozták az autó elejét, amely ezúttal nagy, lekerekített, vízszintesen elnyújtott hatszög-forma hűtőmaszkot kap. Ehhez hasonlót már láttunk másutt – például a Hyundai használ hasonlót egyes modelljein – de a lényeg, hogy a Swiftnek is jól áll a lecsapott sarkú fényszórókkal, azaz a Suzuki kitalált valamit, ami nem riasztó vagy furcsa, és nem is pontosan olyan mint korábban. Nem csodálkoznánk rajta, ha az új Swift megmaradna a márka bestsellerének.

Az autó műszaki alapjaiban persze aligha lesz drámai változás, legalábbis a motorválasztéktól eltekintve. Valószínűleg itt is felbukkan a két új turbómotor, az ezres 110 lóerős háromhengeres és a négyhengeres, 1,4 literes négyhengeres 140 lóval – ez utóbbi valószínűleg a Sport kivitelben. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a Swift honnan érkezik majd, de az már most biztos, hogy Esztergomban már nem készül a típus.

Több mint valószínű, hogy 2017-ben hivatalosan is bemutatkozik a típus, így rövid időn belül választ kaphatunk a típussal kapcsolatos kérdéseinkre.