Ez kétségtelenül a legdurvább Chevrolet

2016.12.09. 06:50

A Pro Stock Camaro SS-nek már a hatodik generációját mutatta be a Chevrolet. Az autó igazán látványos lett, azt viszont nehéz megjósolni, hogy lesz-e olyan sikeres, mint az elődei.

pscamaro

A műszaki részletekről sokat nem árultak el, így csak arra támaszkodhatunk, amit a Pro Stock kategória szabályrendszere biztosan meghatároz. Ilyen a maximum 8,2 literes, 90 fokos V8-as motor legfeljebb egy vezérműtengellyel. Ehhez ötfokozatú váltó csatlakozik, a burkolat alatt pedig króm-molibdén csövekből álló váz található, amely egyben bukókeret is.

A Camaro eddig meglehetősen sikeres volt ebben a gyorsulási verseny-kategóriával: az előző változattal tavaly 24-ból 23 NHRA futamot nyertek – értelemszerűen ilyen autót használt a bajnok, Jason Line is, aki nyolc győzelmet szerzett. Ráadásul ez volt zsinórban a harmadik Chevrolet bajnoki cím, így az átdolgozott külsejű Pro Stock Camaro SS-nek jó nagy cipőbe kell belelépnie.

A Chevrolet-nél nyilván abban bíznak, hogy a sorozat folytatódhat, és a Camaro a februárban induló 2017-es szezonban is a mezőny legjobb autója lesz. Ám mivel az új Camarót imitáló burkolaton kívül a két autó nagyrészt azonos, erre igazán jó az esély.