A Hyundai luxusmárkájánál folytatja a Bugatti Chiron tervezője

2016.12.12. 16:03

A Hyundai és a Kia rég felismerte, hogy a jó formaterv legalább olyan lényeges eleme a sikernek, mint a megbízható technika, és mivel Németországban működtetik formatervező központjaikat, innen igyekeznek leszerződtetni a sikeresebb formatervezőket. Ezúttal a Bugatti Chiron formáját felvázoló szakembert sikerült megszerezni, de ez már legalább a negyedik eset, hogy a Volkswagen egyik sikeres formatervezőjét szerződtetik le.

sasha

A Volkswagen csoportnál ritkán születik érdekes vagy eredeti formaterv, ahol egyáltalán felmerül a kérdés, hogy ki tervezhette. Szása Szelipanov ilyen értelemben szerencsésnek nevezhető: a 33 éves szakember a Bugatti Chiron tervezésében vehetett részt, amely a VW egyik legkarakteresebb modellje a jelenlegi kínálatban. Rögtön le is csapott rá a Hyundai, akár a korábban Lamborghiniket tervező Luc Donckerwolkére, vagy a korábbi Bentley formatervező Sang Yup Lee-re. Korábban egyébként a Kia tervezőcsapatának vezetője, Peter Schreyer is a VW-től érkezett, ő az Audi TT formatervével szerzett magának nevet.

Szelipanov szerződtetése is arra utal, hogy bár Schreyer már a visszavonulását tervezi, előtte nagyon erős tervezőcsapatot igyekszik összehozni. Az elsődleges feladat most persze a Genesis márka felfuttatása – két modellből öttagú modellpalettát kell összehozni a következő három-négy év során, majd tovább bővíteni a kínálatot – de nem érdemes kételkedni abban, hogy az új tervezők a Hyundai és a Kia modelljein is dolgoznak majd.